Autoverzekering

Als autobezitter bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Wanneer u of iemand anders met uw auto schade aanricht aan andere voertuigen en/of personen dekt deze de schade. Tevens is het goed denkbaar dat u schade kan aanrichten aan bijvoorbeeld goederen of materialen/objecten. Hiertegen bent u middels een WA ook verzekerd. Het minimum verzekeringsbedrag voor een WA is EUR 1 miljoen. De hoogte van de verzekeringspremie is afhankelijk van het gewicht van uw auto/voertuig, het aantal schadevrije jaren en zelfs uw leeftijd.

De WA verzekering kent in principe twee varianten:

WA met volledige cascodekking (All-risk):

In een WA met volledige dekking worden naast de kosten aan anderen ook eigen kosten vergoed. Hier bij valt te denken aan:

  • Eventuele schade aan eigen auto.
  • Kosten van vervangend vervoer.
  • Kosten als gevolg van brand, ontploffing, blikseminslag.
  • Kosten als gevolg van diefstal en vandalisme.

WA met beperkte cascodekking:

  • Kosten als gevolg van bijvoorbeeld brand, diefstal, storm, ruitbreuk en overstekend wild.

De hoogte van de premie van een cascoverzekering is afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto, restwaarde, merk en type van de auto. Tevens betalen jongeren vaker een hogere premie dan oudere autobezitters. Dit in verband met rijervaring en 'roekeloos' rijgedrag. Verder spelen het aantal schadevrije jaren dat een bestuurder heeft mee en het eigen risico bedrag. Hoe hoger het eigen risico bedrag hoe lager de premie.

Naast een WA verzekering bestaat er ook nog de inzittendenverzekering. Deze dekt de schade aan inzittenden, ook als er geen schuldige aan te wijzen is. De inzittendenverzekering kent ook twee varianten waarbij het grote verschil zit in het alleen uitkeren bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Terug naar overzicht

Corné Janssen      Zandbergen 7      5242 JB      Rosmalen      073 - 69 11 2 11      06 - 547 50 4 11

Corné Janssen
Zandbergen 7
5242 JB
Rosmalen
073 - 69 11 2 11
06 - 547 50 4 11

Webdesign Onlinq